PrintFrendly

2019. november 17., vasárnap

Almás krumplibundában sült csirkemell


Egy újabb bundás hús. Mit is mondhatnék? Egyszerűen nem tudjuk megunni. Puha, szaftos csirke egyszerű kabátban. Próbáljátok ki ;-) A köret pedig nem más, mint a szintén imádott káposztás krumpli, aminek a receptjét ITT találjátok. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*50 dkg csirkemell filé
*0,5 kk só
Forgatáshoz:
*4 ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt
Bundához:
*1 nagy alma
*1 nagy krumpli
*2 nagy tojás
*2 púpozott ek tejföl
*2 púpozott ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt
*1 nagy csipet őrölt feketebors
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*káposztás krumpli
*friss saláta

A húst felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, és megszórjuk sóval, borssal. 
Az almát meghámozzuk, a krumplit megpucoljuk. Mindkettőt sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, ízesítjük a fűszerekkel, végül csomómentesre keverjük a liszttel. 
A hús szeleteket megforgatjuk kevés lisztben, majd a tésztában, közepesen forró olajban barnára sütjük. 
Lecsepegtetjük a felesleges olajat. 
Melegen káposztás krumplival, és friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése