Amikor először készítettem ezt az összeállítást, nem gondoltam
volna, hogy ekkora sikere lesz majd, és bekerül a kedvencek közé. Már többször
kellett újra étlapra tűzni a család kérésére, sőt egy alkalommal vendégváró
fogás is lett belőle.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában
is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*4 nagyobb szelet sertéstarja
*2 púpozott tk sertéssült fűszerkeverék
*2-3 ek olaj
Körethez:
*40 dkg krumpli
*1 kisebb káposzta fele
*5-6 ek olaj
*1 púpozott kk só
*1 csapott kk őrölt bors
*0,5 kk őrölt köménymag
Szilvaraguhoz:
*40 dkg szilva
*2 ek cukor
*1 kk őrölt fahéj
*1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
*1 késhegynyi őrölt gyömbér
*0,5 dl vörösbor
*1 csapott tk kukoricakeményítő
A megtisztított és lecsepegtetett tarját bedörzsöljük a
fűszerkeverékkel, majd olajjal kikent tepsibe fektetjük. Kb. 4 evőkanál vizet
öntünk mellé és lefedve 180 fokos sütőben 1 órát puhítjuk, majd a fedő nélkül
pirosra sütjük.
A megpucolt krumplit kisebb kockára vágjuk, sós vízben
puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A káposztát lereszeljük,
felforrósított serpenyőben az olajon megpirítjuk. Óvatosan beleforgatjuk a
krumplit, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal.
A kimagvazott, negyed cikkekre vágott szilvát kevés
cukorral megszórva és a borral felöntve felforraljuk. Megszórjuk a fűszerekkel.
A léből 1-2 evőkanálnyival simára keverjük a keményítőt, majd a ragut
besűrítjük vele.
A sült húst a krumplival és a szilvás raguval kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése