PrintFrendly

2018. december 22., szombat

Kávékrémes csíkos keksz


Ez egy roppant egyszerű kekszes finomság, amit még sütni sem kell, csak türelemmel kivárni, míg a koffeines krémtől csodásan megpuhul, és már lehet is szeletelni. 
Előre elkészíthető, és hűtőben pár napig jól eláll. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók kb. 12 szelethez
*22 dkg vajas (Albert) keksz
*1 tasak csokoládés pudingpor (főzős)
*4 púpozott evőkanál cukor
*1 dl főtt kávé
*3 dl tej
*10 dkg vaj
*5 dkg kókuszreszelék

A pudingport a cukorral, tejjel, kávéval simára keverjük, sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajjal krémesítjük. 
A kekszeket 1-1 teáskanálnyi krémmel egymáshoz ragasztva rudat formázunk, pár evőkanálnyi krémmel kívülről is bevonjuk, végül kókuszreszelékben megforgatjuk. 
Folpackba csomagolva legalább 1 napig hűtőben pihentetjük. Ferdén szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

1 megjegyzés:

  1. De szerettem gyermekkoromban.... Nálunk börtön szelet vagy sréenvágós volt a neve.

    VálaszTörlés