Itt az ideje a tartalmas, meleg leveseknek. Bár nálunk
ritkán kerül nyúl az asztalra, de ez a leves most igazán finom lett és az egész
családnak nagyon ízlett. Egy olyan különleges gomba került bele, amitől igazán
aromás, ízletes lett az étel. A déli tőkegombát a Bio-Fungi biztosította.
A
recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is. Próbáljátok ki :-)
Hozzávalók 6
személyre
*40 dkg nyúlhús
*1 közepes vöröshagyma
*2-3 ek olaj
*2 liter leves alaplé
*2 nagyobb sárgarépa
*1 nagyobb petrezselyem
*2 nagyobb krumpli
*10 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
*10 dkg Amigo déli
tőkegomba
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk morzsolt tárkony
*2 dl tejszín
*2 csapott ek liszt
a tálaláshoz:
*citrom
Az apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon
megfonnyasztjuk, a felkockázott nyúlhúst fehéredésig pirítjuk rajta. Az alap
lével felengedve, a fűszerekkel ízesítve a hús puhulásáig főzzük.
Hozzáadjuk a
felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, a kockára vágott krumplit és a
zöldborsót.
Amikor puhák a zöldségek, belerakjuk a folyó víz alatt megmosott
gombát.
10 perc főzés után besűrítjük a liszttel elkevert tejszínnel.
Ha
szükséges, ízesítjük még fűszerekkel.
Melegen, citrommal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése