PrintFrendly

2018. december 9., vasárnap

Böllérmódra töltött szűzpecsenye

Ez egy igazán könnyű fogás, amit akár hétvégén ebédkor, akár az ünnepi asztalon is kínálhatunk. Remek hidegtál készíthető belőle. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*2 db 40 dkg-os szűzpecsenye
*3 púpozott tk sertéssült fűszerkeverék
a töltelékhez:
*30 dkg darált sertéslapocka
*1 púpozott kk fokhagymás só
*1 csapott kk őrölt bors
*1 csapott kk fűszerpaprika
a sütéshez:
*Kb. 0,5 dl olaj
*0,5 dl víz

A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, két részre osztjuk, egyenként a szűzpecsenyék hosszához igazítva rudat sodrunk, szaloncukrot formázva folpackba csomagoljuk, legalább 90 percre a mélyhűtőbe rakjuk.
A lehártyázott szűzpecsenyéket felszúrjuk, kívülről bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A tölteléket a mélyedésbe töltjük, a két végét hústűvel összetűzzük. Felforrósított serpenyőben kevés olajon körbepirítjuk. Tepsibe fektetjük, a pirításkor maradt zsiradékot mellé öntjük, egy kevés vízzel együtt. Lefedve, 180 fokon hőlégkeveréses módban 1 órát puhítjuk. Fedés nélkül, a szaftjával meglocsolgatva pirosra sütjük. Hidegen szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése