Már jó ideje kívánkozott, hogy elkészítsem ezt a sütés
nélküli édességet. A zserbó nagy kedvenc, így biztos voltam benne, hogy ez is
tetszik majd a családnak.
Csak pár perc az összeállítása, aztán jöhet a gombócozás, végül a mártogatás. Utóbbi technikája most egy kicsit más, mint korábban, de mindjárt elmondom ezt is.
Csak pár perc az összeállítása, aztán jöhet a gombócozás, végül a mártogatás. Utóbbi technikája most egy kicsit más, mint korábban, de mindjárt elmondom ezt is.
Hozzávalók kb.
35 db apró gombóchoz:
*10 dkg darált dió
*10 dkg darált háztartási keksz
*1 tasak vaníliás cukor
*4-5 púpos ek sárgabaracklekvár
*15 dkg étcsokoládé
*1 ek étolaj
A diót, kekszet, cukrot egy tálba szórjuk és annyi
lekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon, de ne kapjunk ragacsos masszát.
Ezután apró golyókat sodrunk, amit tálcára sorakoztatunk,
és addig a hűtőbe rakjuk, míg a bevonatot előkészítjük.
Vízgőz felett a csokoládét az olajjal megolvasztjuk. (Egyenletesebben
olvad meg a csoki, ha előtte sajtreszelőn lereszeljük.)
A golyókba alulról szúrunk egy fogpiszkát, megmártjuk a
csokiban, majd beleszúrjuk egy puha dologba, amin hagyjuk, hogy a csoki megkössön.
(Nálam ez pár db alma volt, amit utána el is fogyasztottunk.)
Majd egy villával alányúlunk, leemeljük a piszkákról a golyókat
és tányérra helyezzük. Így nem lesz foltos, maszatos az ujjunktól és a
csokoládé is szép marad rajta.
Azonnal kínáljuk.
Az eredeti recept forrása: Recepneked.hu
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése