Ezt a mutatós, de mégis egyszerű fogást már többször elkészítettem,
mindig gyorsan elfogyott. Remekül megállja a helyét hidegtálon is, de egy vasárnapi
ebéd második fogása is lehet egy habos krumplipüré vagy egy krémes krumplisaláta
társaságában.
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg szűzpecsenye
*só
*őrölt fekete bors
*10 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
Töltelékhez:
*3 tojás
*1 nagy szelet kenyér
*1 tk mustár
*1 nagy gerezd fokhagyma
*0,5 kk só
*0,3 kk őrölt fekete bors
Sütéshez:
*1 ek mangalica zsír
*0,5 dl víz
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, az oldalán végig bevágjuk, szétterítjük,
vékonyra klopfoljuk, és mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal.
2 tojást
keményre főzünk, megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. A kenyeret vízbe
áztatjuk, jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a főtt és a nyers tojást, ízesítjük a mustárral,
a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal.
A kiterített húsra kenjük a
tölteléket, a szélesebbik oldalától feltekerjük.
Körbecsavarjuk a szalonnával
úgy, hogy a végek alulra kerüljenek. Zsírozott tepsibe rakjuk, kevés vizet
öntünk mellé.
Lefedve, 180 fokon kb. 75 percet puhítjuk, majd a fóliát
eltávolítva, a szaftjával gyakran locsolgatva pirosra sütjük.
Hidegen, vékonyra
szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése