Ez az az étel, ami bármikor, bármennyi pillanatok alatt elfogy,
és sohasem tudok eleget készíteni belőle. Ha azt mondjuk, hogy gofri, akkor először
az édes változat ugrik be, de természetesen a sós is lehet ugyanolyan ízletes és
kelendő. Ez a finomság egy közismert, hagyományos fogás átdolgozott, kicsit bővített
fajtája. Megéri kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában
is.
A gofri sütőt a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 3
személyre
*6 nagyobb krumpli
*2 kisebb tojás
*1 kisebb vöröshagyma
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 csapott tk só
*1 csapott kk őrölt fekete bors
*2 púpozott ek liszt
*7 dkg sonka
Sütéshez:
*olivaolaj
Tálaláshoz:
*2 dl tejföl
*1 csipet só
*2 nagy gerezd fokhagyma
*6 dkg trappista sajt
*újhagyma
A sonkát egész apróra vágjuk.
A krumplit meghámozzuk, sajtreszelőn
szálkásra reszeljük a vöröshagymával együtt. A keletkezett levet leöntjük.
Hozzáadjuk a sonkát, a tojást, a lisztet, a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
A gofrisütőt felforrósítjuk, kikenjük olajjal. A sütő mélyedésébe kanalazunk a
masszából és ropogósra sütjük.
A tejfölt sóval, zúzott fokhagymával kikeverjük,
a sajtot lereszeljük.
A gofrit melegen, a fokhagymás tejföllel megkenve, sajttal
és karikára vágott újhagymával megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése