Idén sok szép birsalmánk termett a kis fánkon, annak egy részéből most első alkalommal készítettem sajtot. Picit munkaigényes, hisz a feldolgozása a gyümölcs
keménysége miatt erős kezet igényel. A főzés nekem 2 órát vett igénybe, mert 1 óra intenzív sűrítés után sem lett eléggé
szilárd a végeredmény. De mindenképpen megéri a ráfordított idő.
Az elkészítéshez használt botmixert a Russell Hobbs biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*2 kg tisztított birsalma
*1 kezeletlen citrom leve
*1 kg cukor
A birsalmát alaposan megsikáljuk, a magházát kivágjuk, hámozás nélkül kisebb darabokra vágjuk. Citromleves vízbe
rakjuk, hogy ne barnuljon meg. Ebben a vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd botmixerrel pépesítjük.
Az almapépet egy lábasban folyamatos kevergetés mellett kb. 1 órát
főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, majd egész sűrűre főzzük. Óvatosan, mert szeret leragadni, illetve pöfögni.
Folpackkal bélelt őzgerincformába simítjuk. Abban hagyjuk teljesen kihűlni és dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése