Már sokféle töltött gombát készítettem, de ez eddig a legfinomabb. Könnyű, szaftos és ízletes. Gluténmentes és
szénhidrát diétába is illeszthető. Párolt rizs körettel kínáltam.
A recept a Kifőztük oldalon is megjelent.
A felhasznált gombát a Chef Gomba
biztosította.
*8 nagyobb Chef Gomba fehér csiperke gomba
*só
Töltelékhez:
*25 dkg darált sertéshús
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1/3 kk őrölt köménymag
*1 kk fűszerpaprika
*10 dkg sajtkrém
*1 púpozott ek tejföl
*10 dkg trappista sajt
A darált húst kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a sajtkrémet és
a tejfölt.
A gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat megsózzuk, megtöltjük a húsos raguval. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk mind. 190
fokra előmelegített sütőben 10 percet puhítjuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal és a sajt olvadásáig sütjük. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése