Mint már korábban meséltem, csodás birs termésünk lett idén. Egy részéből birsalmasajt lett (ezt IDE kattintva találjátok),
a maradékból lekvár készült. Nagyon finom lett a végeredmény. Szuper egy kis vajas kenyérre kenve, de palacsintába, grízes tésztára is tökéletes.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Az elkészítés során használt botmixert a Russell Hobbs biztosította.
*2,5 kg tisztított birsalma
*1 kezeletlen citrom leve
*1 kg cukor
A birsalmát alaposan megmossuk, a magházát kivágjuk, hámozás nélkül kisebb darabokra vágjuk. Citromleves vízbe rakjuk,
hogy ne barnuljon meg.
Ebben a vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd botmixerrel pépesítjük. Az almapépet egy lábasban folyamatos kevergetés mellett
kb. 1 órát főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, majd egész sűrűre főzzük.
Csírátlanított üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a kupakot,
fejre állítjuk pár percre, végül száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni. Felbontás után hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése