PrintFrendly

2022. november 30., szerda

Sült csicseriborsós csirkesaláta

A csicseriborsó kicsit elhanyagolt zöldségféle, pedig igencsak ízletes. Remekül feldobja az egyszerű csirkesalátát is. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*20 dkg csicseriborsó konzerv
*2 tk harissa
*2-3 ek olaj
*45 dkg csirkemellfilé
Tálaláshoz:
*friss saláta
*kevés olívaolaj
 
A csicseriborsó konzervet lecsepegtetjük, szárazra töröljük, tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk kevés olajjal, jól átforgatjuk és megszórjuk harissával. 180 fokra előmelegített sütőben párszor megkavarva kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. 
A húst vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük. Felforrósított serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. A sült csirkét a csicseriborsóval, friss salátával, kevés olajjal meglocsolva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése