Ezt az egyszerű finomságot ugyan sütinek nem nevezném,
inkább csak villám édességnek. Roppant könnyű, a második kedvenc gyümölcsömtől pedig
igazán szaftos. Vasárnapi ebéd után könnyed kanalazni való.
A recept megjelent
a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 3
személyre
*6 nagy ringló szilva
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 púpozott kk őrölt fahéj
Morzsához:
*5 dkg barna rizsliszt
*4 dkg vaj (+egy kevés a forma kikenéséhez)
A megtisztított szilvákat kimagvaljuk, és kisebb
darabokra vágjuk. A cukrot a vaníliás cukorral, fahéjjal összekeverjük.
Egy
17*24 cm-es formát kikenünk vékonyan vajjal, egyenletesen elterítjük benne a
gyümölcsöt, megszórjuk a fahéjas cukor felével. A lisztet a vajjal, és a maradék
fűszeres cukorral összedolgozzuk, a szilva tetejére morzsoljuk.
180 fokos
sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése