PrintFrendly

2019. október 13., vasárnap

Egyszerű morzsás szilva


Ezt az egyszerű finomságot ugyan sütinek nem nevezném, inkább csak villám édességnek. Roppant könnyű, a második kedvenc gyümölcsömtől pedig igazán szaftos. Vasárnapi ebéd után könnyed kanalazni való. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*6 nagy ringló szilva
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 púpozott kk őrölt fahéj
Morzsához:
*5 dkg barna rizsliszt
*4 dkg vaj (+egy kevés a forma kikenéséhez)

A megtisztított szilvákat kimagvaljuk, és kisebb darabokra vágjuk. A cukrot a vaníliás cukorral, fahéjjal összekeverjük. 
Egy 17*24 cm-es formát kikenünk vékonyan vajjal, egyenletesen elterítjük benne a gyümölcsöt, megszórjuk a fahéjas cukor felével. A lisztet a vajjal, és a maradék fűszeres cukorral összedolgozzuk, a szilva tetejére morzsoljuk. 
180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése