PrintFrendly

2020. június 25., csütörtök

Kapros-túrós papucs


Már nagyon vártam, hogy legyen friss kapor a kertben. Igyekszem minél többféle ételhez felhasználni. Kedveljük az édes fogásokban is, mint például ebben a túrós papucsban. Puha, csak úgy eteti magát. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 12 db-hoz
Tésztához:
*25 dkg liszt
*½ kk só
*2 ek cukor
*1 dl tej
*1,5 dkg friss élesztő
*5 dkg vaj
*1 tojás sárgája

Töltelékhez:
*25 dkg túró
*2 ek cukor
*1 kk vaníliás cukor
*1 kis csokor friss kapor
*1 kisebb tojás
*1 tk búzadara

Lekenéshez:
1 tojás

Tálaláshoz:
porcukor

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. 
Letakarva a duplájára kelesztjük. 
A túrót áttörjük, ízesítjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojást, a búzadarát és az apróra vágott kaprot. 
A tésztát téglalap alakúra és 5 mm vékonyra nyújtjuk. 8*8 cm méretű kockára vágjuk. 
A tölteléket elosztjuk a tésztadarabok közepén. 
A papucs 2 sarkát összecsípjük. 
Sütőpapíros tepsibe rakjuk. 
Addig kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik. 
Lekenjük felvert tojással. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése