Már nagyon vártam, hogy legyen friss kapor a kertben.
Igyekszem minél többféle ételhez felhasználni. Kedveljük az édes fogásokban is,
mint például ebben a túrós papucsban. Puha, csak úgy eteti magát. Érdemes
kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 12
db-hoz
Tésztához:
*25 dkg liszt
*½ kk só
*2 ek cukor
*1 dl tej
*1,5 dkg friss élesztő
*5 dkg vaj
*1 tojás sárgája
Töltelékhez:
*25 dkg túró
*2 ek cukor
*1 kk vaníliás cukor
*1 kis csokor friss kapor
*1 kisebb tojás
*1 tk búzadara
Lekenéshez:
1 tojás
Tálaláshoz:
porcukor
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk,
majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk.
Letakarva a duplájára
kelesztjük.
A túrót áttörjük, ízesítjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojást, a
búzadarát és az apróra vágott kaprot.
A tésztát téglalap alakúra és 5 mm
vékonyra nyújtjuk. 8*8 cm méretű kockára vágjuk.
A tölteléket elosztjuk a tésztadarabok
közepén.
A papucs 2 sarkát összecsípjük.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Addig kelesztjük,
amíg a sütő bemelegszik.
Lekenjük felvert tojással. 180 fokon 20 perc alatt készre
sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése