A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 2 db 20 cm-es rúdhoz
*30 dkg háztartási keksz
*5 dkg darált mák
*8 dkg porcukor
*1 evőkanál vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*20 dkg vaj
*1 dl tej
Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrokat, a mákot, a citrom héját, a
vajat és a tejet. Alaposan összedolgozzuk.
A könnyebb kezelhetőség miatt a
tészta felét folpackba csomagoljuk.
Először szaloncukrot formázva kinyomkodjuk
belőle a levegőt, majd két tenyérrel kialakítjuk a háztető alakot.
A maradék tésztával
is így járunk el.
Becsomagolva a hűtőben egy éjszakát hagyjuk puhulni.
Másnap
éles késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése