2020. június 3., szerda

Mákos háztető sütés nélkül

Nagy mákrajongóként sok olyan édességet készítek, amiben szerepel ez az alkotóelem. Legyen az süti, kalács, vagy éppen egy sütés nélküli édesség. Ez most egy nagyon egyszerű desszert, amihez a sütőt sem szükséges bekapcsolni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.



Hozzávalók 2 db 20 cm-es rúdhoz
*30 dkg háztartási keksz
*5 dkg darált mák
*8 dkg porcukor
*1 evőkanál vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*20 dkg vaj
*1 dl tej

A kekszből 10 dkg-ot apró darabokra törünk, a maradékot ledaráljuk. 
Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrokat, a mákot, a citrom héját, a vajat és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. 
A könnyebb kezelhetőség miatt a tészta felét folpackba csomagoljuk. 
Először szaloncukrot formázva kinyomkodjuk belőle a levegőt, majd két tenyérrel kialakítjuk a háztető alakot. 
A maradék tésztával is így járunk el. 
Becsomagolva a hűtőben egy éjszakát hagyjuk puhulni. 
Másnap éles késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése