2020. június 1., hétfő

Tojáslikőrös tallér

Volt egy kevés házi tojáslikőr a hűtőben. Annak a felhasználásával készítettem egy kis édességet, ami természetesen most csak a felnőtteké, hisz van benne némi alkohol is. Omlós, egyszerű vajas tészta, rajta pedig az édes likőrös bevonat. Mondanom sem kell, hogy ez a pár darab nagyon kapós volt. A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.

Hozzávalók kb. 23 db-hoz
Tésztához:
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*0,5 kávéskanál sütőpor
*0,5 citrom reszelt héja
*1 késhegynyi vaníliaőrlemény
*10 dkg vaj
*5 dkg porcukor
*1 tojás sárgája
Tetejére:
*10 dkg porcukor
*4 evőkanál tojáslikőr

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, vaníliával és reszelt citromhéjjal. Összedolgozzuk a vajjal és a tojással. 
Becsomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük. 
Lisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk és egy 4,5 cm-es hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk. 
Sütőpapíros lemezre téve 180 fokos hőlégkeveréses sütőben 7 perc alatt megsütjük. 
Amíg kihűlnek, a porcukrot átszitáljuk és a likőrrel simára keverjük. 
A krémből minden tallér tetejére teszünk egy kávéskanálnyit és hagyjuk megszikkadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése