PrintFrendly

2020. június 21., vasárnap

Magyaros csirkenyárs


Már nagyon vártam a nyarat a grillezéssel együtt. A nagy meleg még várat magára, de azért egy finom kis nyárs mindig jól esik akár grillen, akár csak grillserpenyőben készül. Roppant egyszerű, igazi magyaros fogás a felhasznált alapanyagokat figyelembe véve. 
A fűszereket természetesen a Fűszerész biztosította. 
A recept pedig megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg csirkemellfilé
*15 dkg húsos szalonna
*10 dkg füstölt kolbász
*2 nagy fej vöröshagyma
*kevés olaj a sütéshez
*saslikpálca
*friss zöldség a tálaláshoz

A csirkemellet vékonyra csíkozzuk. A fűszereket összekeverjük, megforgatjuk benne a húst. 
A kolbász felkarikázzuk, a szalonnát csíkokra, a megpucolt hagymát nagyobb darabokra vágjuk. Vízbe áztatott saslikpálcára tűzzük tetszőleges sorrendben a hozzávalókat. 
Csirkenyársat lekenjük olajjal, majd felforrósított grillen vagy grillserpenyőben megsütjük. 
Melegen, friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése