Már nagyon vártam a nyarat a grillezéssel együtt. A nagy
meleg még várat magára, de azért egy finom kis nyárs mindig jól esik akár
grillen, akár csak grillserpenyőben készül. Roppant egyszerű, igazi magyaros
fogás a felhasznált alapanyagokat figyelembe véve.
A fűszereket természetesen a
Fűszerész biztosította.
A recept pedig megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában
is.
Hozzávalók 4
személyre
*50 dkg csirkemellfilé
*15 dkg húsos szalonna
*10 dkg füstölt kolbász
*2 nagy fej vöröshagyma
*2 tk magyaros fűszerkeverék
*1 kk fokhagymássó
*kevés olaj a sütéshez
*saslikpálca
*friss zöldség a tálaláshoz
A csirkemellet vékonyra csíkozzuk. A fűszereket összekeverjük,
megforgatjuk benne a húst.
A kolbász felkarikázzuk, a szalonnát csíkokra, a
megpucolt hagymát nagyobb darabokra vágjuk. Vízbe áztatott saslikpálcára tűzzük
tetszőleges sorrendben a hozzávalókat.
Csirkenyársat lekenjük olajjal, majd
felforrósított grillen vagy grillserpenyőben megsütjük.
Melegen, friss salátával
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése