Beértek az első zsenge karalábék a kertben. Ilyenkor szeretem a legjobban. Gyorsan készítettem is belőle egy könnyű húsmentes
finomságot.
*4 zsenge karalábé
*só
*3 közepes tojás
*10 dkg tk tönkölybúzaliszt
*20 dkg tk zsemlemorzsa
*1 kk mexikói fűszerkeverék
*10 dkg trappista sajt
A karalábékat meghámozzuk, majd 5 mm vékonyra szeleteljük. Megszórjuk egy kevés sóval. Picit hagyjuk pihenni. Először megforgatjuk
a lisztben, majd a villával kissé felvert tojásban, végül a fűszerkeverékkel és reszelt sajttal elkevert morzsában. Olajjal kikent sütőpapíros tepsire
rakjuk, a tetejüket is lekenjük olajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük, majd megforgatjuk és a másik oldalát is további 10 percig sütjük.
Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése