PrintFrendly

2024. június 6., csütörtök

Mexikói bundás gombaszelet

Nagyon kedveljük a bundás húsokat, zöldségeket. Ez a mexikói kabátba bújtatott gomba is igazán jól sikerült.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók személyenként
*só
Bundához:
*1 nagy tojás
*1 púpozott ek tejföl
*1 púpozott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2-3 ek cm mandulatej
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk mexikói fűszerkeverék
Forgatáshoz:
*teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*kukoricás basmati rizs
 
A gombát 0,5 cm vékony szeletekre vágjuk és megszórjuk sóval. A bundához a tojást a tejföllel, a liszttel, a fűszerekkel csomómentesre keverjük, ha nagyon sűrű a massza, kevés tejjel hígítjuk. A gomba szeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a masszába, végül felforrósított olajban pirosra sütjük. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Azonnal kukoricás basmati rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése