Induljon a hétvége egy könnyű halas fogással. Roppan egyszerű, amíg a tészta megfő, a halas rész is elkészül. Szénhidrátdiétába is illeszthető fogás.
A recept a Kifőztük oldalon is megjelent.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*20 dkg durum spagetti tészta
*20 dkg Chef Gomba shiitake gomba
*1 púpozott ek vaj
*2 ek olaj
*só
*őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*3 dl cm tejszín
*15 dkg olajos tonhal konzerv
*frissen facsart citromlé
A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A felforrósított vaj és olaj keverékén megsütjük a gombát. Ízesítjük sóval és borssal. A gombát
félretesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk majd hozzáadjuk a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, sűrűre főzzük.
Beleforgatjuk a lecsepegtetett olajos tonhalat. Kevés citromlével ízesítjük. A végén beleforgatjuk a tésztát. A tonhalas spagettit a pirított gombával
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése