Egy klasszikus kicsit másképpen. Hozzáadott cukor nélkül és egy ritkán használt fűszerrel ízesítve.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
*6 dl cm mandulatej
*3 nagy tojás
*1 csapott ek négyszeres erősségű édesítőszer
*1 késhegynyi Bourbone őrölt vanília
*1/2 kávéskanál őrölt ánizsmag
*1 csipet só
A tojásokat elválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tejet mérsékelt lángon melegítjük.
Az édesítőt a fűszerekkel és a tojások sárgájával simára keverjük. Kevés meleg tejjel hígítjuk, majd a meleg tejbe csorgatjuk. Folyamatos
kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. A tojáshabot egy kanál segítségével a tejbe szaggatjuk és a galuskákat locsolgatva pár percig főzzük.
Jól behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése