2024. június 8., szombat

Ánizsos madártej

Egy klasszikus kicsit másképpen. Hozzáadott cukor nélkül és egy ritkán használt fűszerrel ízesítve.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2-3 személyre
*6 dl cm mandulatej
*3 nagy tojás
*1 csapott ek négyszeres erősségű édesítőszer
*1/2 kávéskanál őrölt ánizsmag
*1 csipet só
 
A tojásokat elválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tejet mérsékelt lángon melegítjük. Az édesítőt a fűszerekkel és a tojások sárgájával simára keverjük. Kevés meleg tejjel hígítjuk, majd a meleg tejbe csorgatjuk. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. A tojáshabot egy kanál segítségével a tejbe szaggatjuk és a galuskákat locsolgatva pár percig főzzük. Jól behűtve kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése