A kedvenc almás sütink egy kicsit átalakítva, diétába illeszthető formában elkészítve. Omlós tészta, szaftos
töltelék és csodás illat lengi be a konyhát is.
Morzsához:
*8 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*4 dkg búzaliszt
*1,5 dkg 1:4 édesítő
*6 dkg vaj
Tésztához:
*18 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*7 dkg búzaliszt
*1 nagy csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*1,5 dkg 1:4 édesítő
*1 kk reszelt citromhéj
*1 nagyobb tojás sárgája
*10 dkg teavaj
*12 dkg tejföl
Töltelékhez:
*10 kisebb alma (75 dkg tisztítva mérve)
*1,5 dkg 1:4 édesítő
*1 tk őrölt fahéj
*1 késhegynyi bourbone vanília
Továbbá:
*1 ek búzakorpa a töltelék alá
Először a morzsa hozzávalóit gyors mozdulattal összedolgozzuk és hűtőbe rakjuk.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, a gyümölcshúst lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A reszelt almát ízesítjük
a fűszerekkel és az édesítővel.
A tésztához a kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, reszelt citromhéjjal, majd összedolgozzuk a tejföllel
és vajjal és tojássárgájával. A sütőpapírral bélelt közepes tepsi méretére elnyújtjuk úgy, hogy egy pici pereme is legyen a
tésztának. A nyújtófa segítségével a tepsibe simítjuk. Egy villával picit megszurkáljuk. Megszórjuk egy kevés zabkorpával. (Lehet
helyette teljes kiőrlésű morzsa, kekszmorzsa vagy zabpehely is. ) Rásimítjuk a tölteléket és végül rámorzsoljuk a vajas tésztát.
Előmelegített
sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése