Printfriendly

2018. február 1., csütörtök

Borivók sajtos perece

Alig vagyunk túl a szilveszteren, már el is telt egy egész hónap. Üdvözöljük a februárt egy kis sajtos finomsággal. Igazán egyszerű, pihentetni sem szükséges. Baráti beszélgetésekhez, esetleg tévézéshez, társasozáshoz remek kísérő. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók:
*35 dkg liszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 tk só
*12 dkg vaj
*20 dkg trappista sajt
*15 dkg füstölt sajt
*15 dkg tejföl
*1 egész tojás a lekenéshez
*1 csapott kk fűszerpaprika a tetejére

A sajtokat lereszeljük, a trappista felét félre tesszük. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, majd összedolgozzuk a sajtokkal, vajjal, és annyi tejföllel, hogy könnyű tésztát kapjunk. 
Lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk, lisztbe mártott perecformával kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire pakoljuk. 
A fűszerpaprikával elkevert, kissé felvert tojással lekenjük, és megszórjuk a félretett sajttal. 
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. Ebből az adagból két nagy gáztepsi perec lett.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése