A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók:
*35 dkg liszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 tk só
*12 dkg vaj
*20 dkg trappista sajt
*15 dkg füstölt sajt
*15 dkg tejföl
*1 egész tojás a lekenéshez
*1 csapott kk fűszerpaprika a tetejére
A sajtokat lereszeljük, a trappista felét félre tesszük.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, majd összedolgozzuk a sajtokkal,
vajjal, és annyi tejföllel, hogy könnyű tésztát kapjunk.
Lisztezett felületen 4
mm vékonyra nyújtjuk, lisztbe mártott perecformával kiszaggatjuk, és sütőpapíros
tepsire pakoljuk.
A fűszerpaprikával elkevert, kissé felvert tojással lekenjük,
és megszórjuk a félretett sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon
hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. Ebből az adagból két nagy
gáztepsi perec lett.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése