Van egy nagy kedvencünk, a lapcsánka, amit már nagyon régóta készítek. A családban valaki puhán, más ropogósabban szereti. Most egy külföldi oldalon bukkantam rá egy hússal töltött változatra. Tudtam, ezt ki kell próbálnom. Nem is csalódtam, megérte elkészíteni. A hús szépen megpuhult a krumplis kabátban.
A fokhagymás mártogató és a sajt pedig már csak hab a tortán.
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
Hozzávalók 3 személyre:
*25 dkg darált pulykacombfilé
*0,5 kk só
*2 nagy csipet őrölt bors
Lapcsánkához:
*4 nagyobb krumpli
*1 közepes, finomra reszelt vöröshagyma
*1 tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 kk fokhagymakrém
*1 nagyobb tojás
*2 púpozott ek liszt
Sütéshez:
*pár evőkanál olaj
Tálaláshoz:
*fokhagymás tejföl
*reszelt sajt
A húst összedolgozzuk a sóval, a borssal, és a
lapcsánkához előkészített vöröshagymából is adunk hozzá 1 kávéskanálnyit.
Vizes kézzel teáskanálnyi adagokból golyókat formálunk,
mindet 2-3 mm vékony körlappá lapítjuk, és sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk.
A lapcsánkához a megtisztított krumplit finomra
reszeljük, összedolgozzuk a maradék vöröshagymával, a fokhagymakrémmel, a
sóval, a borssal, a tojással és a liszttel.
Serpenyőben pár evőkanál olajat forrósítunk.
A krumplis masszából 1 csapott evőkanálnyit a serpenyőbe
simítunk, azonnal ráteszünk 1 hústallért, picit belenyomjuk, majd befedjük 1 újabb csapott evőkanálnyi masszával. Közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
A többi hússal és krumplival is így járunk el.
Melegen vagy hidegen is finom fogás. Reszelt sajttal és
fokhagymás tejföllel kínáljuk.
Az eredeti receptet itt találtam.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése