Néha igazán jól jön egy egyszerű, de mégis könnyed fogás.
Ezt a karfiolos salátát akár még diétázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják.
Természetesen egy kevés hús sem hiányozhat belőle. Én úgy szeretem, ha szép
színes, mert akkor a szemnek is jól esik, nem csak a gyomornak. A recept
megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
A felhasznált ízesítőket a
Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2
személyre
*1 kis fej pagoda karfiol (vagy 50 dkg mirelit)
*1 nagy pár csirkemell filé
*1 teáskanál sültcsirke fűszerkeverék
*½ dl olaj
*1 kis fej lila hagyma
Mártáshoz:
*2,5 dl tejföl
*1 nagy csipet fokhagymássó
*1 csipet őrölt bors
A megtisztított csirkét vékony csíkra vágjuk és
megszórjuk a fűszersóval. Az apró rózsáira szedett karfiolt sós vízben
roppanósra főzzük, hideg vízbe szedjük és hagyjuk lecsepegni.
A mártáshoz a
tejfölt simára keverjük a fokhagymássóval, borssal. Serpenyőben felforrósított
olajban megsütjük a csirkecsíkokat, majd vékonyra karikázott lila hagymával, a
karfiollal és az öntettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése