Ha konyhai tevékenységről van szó, mindig azon jár az eszem, hogy a megszokott ízeken túl mivel tudnám még kicsit feldobni a
hagyományos fogásokat. Most például ezt a sokáig omlós sajtost egy kis pirított hagymával bolondítottam meg. Igazán különleges ízvilága
van. Egy csésze kávé vagy egy bögre kakaó mellé egész jó kis falatozni való. A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában
is.
*25 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 csapott tk szalalkáli (4g)
*3 dkg konyhakész pirított hagyma
*1 nagyobb tojás sárgája
*8 dkg hideg zsír
*13 dkg tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*10 dkg trappista sajt
A konyhakész pirított hagymát egész apróra vágjuk, majd elvegyítjük a liszttel, sóval és a szalalkálival. Összedolgozzuk
a zsírral, a tojással és a tejföllel.
Lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk,
lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 17 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése