A hiedelmek szerint, azért ajánlott lencsét enni az újévben, hogy legyen elég pénzünk. Nos, ezen ne múljon a szerencsénk. Egy nagyon egyszerű
kis leves készült, de mivel a család nem kedveli, ha a kolbász belefő, ezért azt előbb lepirítottam, és csak a végén került a levesbe. Szárított
lencse helyett pedig most konzervet használtam, amit már nem szükséges főzni, hisz puha és elég a munkafolyamat végén az ételbe tenni.
Mindenkinek boldog új
évet kívánok!
*35 dkg krumpli
*2 nagy szál sárgarépa
*20 dkg lencse konzerv
*1 nagyobb vöröshagyma
*1 ek zsír
*1 kisebb babérlevél
*1 kk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*1 nagy csipet őrölt köménymag
*20 dkg lángolt kolbász
A konzerv lencsét átmossuk, lecsepegtetjük. A meghámozott krumplit kisebb darabokra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a
répát és a kolbászt felkarikázzuk. Utóbbit megpirítjuk és félretesszük. Kevés kolbászzsíron a vöröshagymát megfonnyasztjuk,
hozzáadjuk a répát és a krumplit. Annyi vízzel, ami kétszer ellepi, felöntjük. Ízesítjük a fűszerekkel és lefedve a zöldségek puhulásáig
főzzük. A végén hozzáadjuk a lencsét, felforraljuk, ha szükséges utóízesítjük. A végén a pirított kolbászkarikákkal
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése