Ha fánk, akkor az nálunk bármilyen formában jöhet. Legyen az élesztős vagy akár ez a pár perc alatt összeállítható bikarbónás változat. Állagra a belseje kicsit tömörebb, mint a kelt változat, de ennek ellenére nagyon finom. Akkor jön jól, amikor nincs sok időnk és hamar szeretnénk egy kis édességet kínálni a családnak. Ebből a mennyiségből a képen látható adag lett.
*25 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*1 csapott kk szódabikarbóna
*1 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 nagyobb tojás sárgája
*2,5 dl tej
*olaj a sütéshez
*porcukor a tálaláshoz
A lisztet elvegyítjük a sóval, szódabikarbónával, cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet. Sűrű, nokedli tészta
sűrűségű masszává keverjük.
Két kanál segítségével közepesen forró olajba szaggatjuk.
Pirosra sütjük. Papírtörlőn
hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral megszórva és lekvárral kínáljuk.
Nagyon finom lett 😊
VálaszTörlésKedves egészségetekre :-)
Törlés