Ez egy roppant egyszerű húsos étel, amiben a szaftos, puha csirkét könnyű bunda borítja. Az egyik kedvencünk lett. Zöldséges rizzsel
kínáltam. A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
*70 dkg csirkemell
*só
Bundához:
*5 dkg krémes juhtúró
*2 nagyobb tojás
*4 púpozott ek tejföl
*3 púpozott ek liszt
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
Forgatáshoz:
*10 dkg liszt
Sütéshez:
*olaj
A húst felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk és megszórjuk sóval. A juhtúrót a tojással, tejföllel kikeverjük, beleszórjuk
a lisztet és ízesítjük a fűszerekkel.
Egy tányérba rakunk kevés lisztet, ebben megforgatjuk a csirke szeleteket, majd a masszában és forró olajban pirosra
sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat.
Melegen, zöldséges rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése