Gyerekkoromban sokszor segítettem anyukámnak, amikor gyümölcstortát sütött. Magam viszont még sohasem készítettem, mióta
saját háztartást vezetek. Azt tudjátok, hogy nem vagyok valami ügyes a tortázásban, de ezt a nem túl nehéz fajtát választottam, amikor egy szülinapra
szerettem volna az ünnepeltet meglepni egy kis tortával. Azért duplán banános, mert a puding is banános és maga a gyümölcs is az rajta.
Tésztához:
*3 tojás
*3 csapott ek cukor
*3 csapott ek liszt
*1 késhegynyi sütőpor
Pudinghoz:
*3 dl tej
*3 ek cukor
*1 csomag banános pudingpor
Továbbá:
*2 kisebb banán
*1 csomag expressz tortazselé
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is tovább verjük, majd a sárgájával
is verjük. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Vajjal kikent és liszttel megszórt 26 cm átmérőjű és 3 cm magas formába simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben alul-felül
sütéssel tűpróbáig sütjük. Nekem ez 20 perc volt.
A formából kifordítva hagyjuk kihűlni.
A pudingot a cukorral és a tejjel simára keverve sűrűre
főzzük, majd a torta tetejére simítjuk. Azonnal rárakjuk a vékony szeletekre vágott banánt.
A zselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük
és a gyümölcsre csorgatjuk. Pár órát hagyjuk szeletelés előtt pihenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése