A sütőtök sorsa, avagy mi legyen vele ha sikerült kifogni egy egyáltalán nem édes darabot. Legyen belőle galuska egy kis rozmaringos ízesítéssel,
némi pirított szalonna társaságában. A megmentés sikerült, mindenki jól járt. :-D A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában
is. A nokedli- és galuskaszaggatót a Cookori biztosította.
Tésztához:
*30 dkg nem túl édes sült sütőtök
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt szerecsendió
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*2 közepes tojás
*13 dkg liszt
Továbbá:
*1-2 ek olaj
*10 dkg húsos szalonna
*1 ág friss rozmaring
A sült tök héját eltávolítjuk, a zöldséghúst alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket
és a lisztet. Könnyű nokedli tésztát keverünk belőle. Bő, sós, gyöngyöző vízbe szaggatjuk, kifőzzük, átöblítjük, leszűrjük
és hagyjuk lecsepegni.
Az apró kockára vágott szalonnát a felforrósított olajon megsütjük, kiszedjük a zsírjából és megfuttatjuk rajta
az apróra vágott rozmaringot, végül beleforgatjuk a galuskát.
Ha szükséges utánízesítjük.
Melegen, a szalonnával megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése