PrintFrendly

2021. január 26., kedd

Szalonnás-sütőtökös galuska

A sütőtök sorsa, avagy mi legyen vele ha sikerült kifogni egy egyáltalán nem édes darabot. Legyen belőle galuska egy kis rozmaringos ízesítéssel, némi pirított szalonna társaságában. A megmentés sikerült, mindenki jól járt. :-D A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. A nokedli- és galuskaszaggatót a Cookori biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
Tésztához:
*30 dkg nem túl édes sült sütőtök
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt szerecsendió
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*2 közepes tojás
*13 dkg liszt

Továbbá:
*1-2 ek olaj
*10 dkg húsos szalonna
*1 ág friss rozmaring
 
A sült tök héját eltávolítjuk, a zöldséghúst alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket és a lisztet. Könnyű nokedli tésztát keverünk belőle. Bő, sós, gyöngyöző vízbe szaggatjuk, kifőzzük, átöblítjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. 
Az apró kockára vágott szalonnát a felforrósított olajon megsütjük, kiszedjük a zsírjából és megfuttatjuk rajta az apróra vágott rozmaringot, végül beleforgatjuk a galuskát. 
Ha szükséges utánízesítjük. 
Melegen, a szalonnával megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése