PrintFrendly

2021. május 30., vasárnap

Vajas-parmezános popcorn

Nincs is jobb, amikor hétvégén együtt a család és együtt bekuckózva mozizunk egyet, főleg ha az épp gyermeknapon történik. Készíthetünk hozzá egy adag házi pattogatott kukoricát. Én most kevés vajjal, némi sajttal megszórva kínáltam. A kukorica pattogtató készüléket beszerezhetitek a Russell Hobbsnál. Roppant egyszerű a használata, nincs benne semmi nehézség. Utána pedig már csak kedvünk szerint ízesíthetjük a popcornt. A magot hozzá a madaras nagyáruházban vásároltam. A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók személyenként
*1 mérőkanálnyi pattogatni való kukorica
*2 evőkanál vaj
*2 evőkanál reszelt parmezán
*1 nagy csipet só
 
A géphez tartozó mérőkanállal a popcorn készítőbe teszünk egy adag kukoricát. Kipattogtatjuk. 
Olvasztott vajjal meglocsoljuk, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk reszelt parmezánnal, végül jól összeforgatjuk. Azonnal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése