PrintFrendly

2021. május 15., szombat

Teljes kiőrlésű sajtos tallér

Nagy családi kedvenc a sajtos tallér. Most egy olyan változatot kísérleteztem ki, ami egy része teljes kiőrlésű lisztből készül, ezért szénhidrátdiétába is illeszthető, tehát cukorbetegek is fogyaszthatják. Az első alkalom óta már többször kérte a család, többször is megsütöttem, tehát tényleg bevált. Légmentesen elzárva sokáig eláll, jól szállítható. Gasztroajándéknak is remek. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 35 db-hoz
*17 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
*8 dkg búzaliszt
*1 tk só
*1/2 tasak sütőpor (6g)
*14 dkg sajt
*1 nagyobb tojás
*15 dkg puha vaj
*2 púpozott ek tejföl (10 dkg)
 
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a tejföllel és a tojással. A masszából 20 g-os golyókat sodrunk. Felforrósított tallérsütőben mindet ropogósra sütjük, kihűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése