PrintFrendly

2021. május 14., péntek

Medvehagymás túrókrémben sült csirkemell

Lassan elbúcsúzik a medvehagyma, véget ér a szezon. Bár minden évben kerül a fagyasztóba és olajban is tartósítok, az utolsó friss darabokból készült ez a könnyű húsos fogás. Egyszerű, gyorsan összeállítható és szénhidrátdiétába is illeszthető. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 2-3 személyre
*50 dkg csirkemellfilé
*1/2 kávéskanál só,
*1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
*1/2 kávéskanál fokhagyma granulátum
Feltéthez:
*25 dkg túró
*2 púpozott evőkanál tejföl
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*2-3 evőkanál apróra vágott medvehagyma
*15 dkg trappista sajt
Tepsi kikenéséhez:
*2-3 evőkanál olaj
Tálaláshoz:
*zöldborsós basmati rizs
 
A hús felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük. Megszórjuk sóval, borssal, fokhagymával. A túrót áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel, krémesítjük a tejföllel. Beleszórjuk a medvehagymát és beleforgatjuk a lereszelt sajt felét. A csirke szeleteket egyenletesen befedjük a túrókrémmel. Lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 45 percet puhítjuk. Megszórjuk a maradék sajttal, majd még addig sütjük, míg a sajt megpirul rajta. Zöldborsós basmati rizzsel kínáljuk.
 
Tipp: Idényen kívül olajban eltett vagy fagyasztott medvehagymát is használhatunk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése