Ez nem egy nagy adag, érdemes rögtön duplázni, mert pillanatok alatt elfogy.
Természetesen vághatjuk rövidebbre, most ez a hosszabb változat volt szimpatikus :-)
Hozzávalók 2
nagyobb tepsi ropogóshoz:
*25 dkg túró
*1 tk só
*1 jó nagy ek tejföl
*30 dkg rétesliszt
*20 dkg puha margarin
*1 felvert tojás lekenni
*10 dkg reszelt sajt a tetejére
A túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük (erre egy krumpli
törőt használtam).
Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd
hozzáadjuk a réteslisztet.
Ezután elmorzsoljuk benne a margarint és jól
összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe rakjuk.
Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt
előmelegítjük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra és
téglalap alakúra elnyújtjuk.
Körbevágjuk, hogy szép szabályos legyen.
Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Megszórjuk
reszelt sajttal, tenyerünkkel picit a tésztába nyomjuk.
Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1 cm széles és 20
cm hosszú rudakra vágjuk.
Az előkészített tepsikbe fektetjük, egymáshoz lehet
közelebb, mert inkább megemelkednek, mint oldalra terülnek.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt szép barnára
sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Andika! Ez naggggyon finom,köszönöm és roppant egyszerű :)
VálaszTörlésKedves egészségetekre :-)
TörlésNAGYON FINOM
VálaszTörlésKöszönöm :-)
TörlésNagyon finom!!!!!!!
VálaszTörlésKérem, hogyan lett olyan szép fehér, ropogós a sajt a tetején?
VálaszTörlés