Hozzávalók 3
főre:
Csirke részhez:
*1 nagyobb csirkemell filé
*3 ek olaj
*0,5 kk só
*1 kk házi fokhagymakrém
*0,5 dl víz
Továbbá:
*25 dkg spagetti tészta
*3 kisebb sárgarépa
*1 nagy fej lila hagyma
*1 dl zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
*3 kisebb fej gomba
*6-7 ek olaj
*1 nagy csipet só
*3-4 tekerés bors
*3-4 szál metélőhagyma vagy petrezselyemlevél
A csirkét alaposan megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk,
lecsöpögtetjük.
Felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd a húst fehéredésig
pirítjuk rajta. Megszórjuk sóval, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, felöntjük kb.
0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
A spagetti tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük,
leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított sárgarépákat vékony karikára vágjuk, majd
a zöldborsóval együtt sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk
lecsöpögni.
A lila hagymát vékony csíkra vágjuk.
A megtisztított gombák héját lehúzzuk, majd 2 mm vastag
szeletekre vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben 6-7 evőkanálnyi olajat
forrósítunk. Először a lila hagymát pirítjuk meg rajta, majd hozzáadjuk a
sárgarépát, zöldborsót, végül a gombát. Pár percig közepes lángon pirítjuk.
Ezután beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és néha
megkavarva hagyjuk kicsit pirulni.
A megpuhult csirkekockákat a zöldséges spagettibe
forgatjuk.
Meghintjük sóval, ízesítjük pár tekerés borssal.
Azonnal melegen, apróra vágott metélőhagymával vagy
petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése