Nagyon izgultam, mert épp vendégeket vártunk és reméltem, hogy mindenkinek ízleni fog.
Nem csalódtam, szerették :-) Melegen, krumplipürével, savanyúsággal kínáltam, de hidegen is nagyon finom, hidegtál részeként is megállja a helyét.
Hozzávalók kb. 14
db fasírthoz:
*10 dkg bacon szalonna
*50 dkg darált sertéshús
*2 kisebb tojás
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd
fokhagyma)
*6 púpos ek zsemlemorzsa
*10 dkg trappista sajt
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a
sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk.
A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a
masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt.
Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele.
A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva
golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.)
Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem
baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd
helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra
kerüljön.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel
szép pirosra sütjük.
Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges.
A Facebookon is megtaláltok.
Jól hangzik, kipróbálom !
VálaszTörlés:-)
TörlésKoszonom az otletet ezt is megcsinalom .
VálaszTörlésMegkerlek , hogy le irnad a hazi foghagyma kremet , ha idod engedi .
Koszonom elore is .Udv Kethy .
Szia, A receptet itt találod:
Törléshttp://aranytepsi.blogspot.hu/2013/07/fokhagymakrem-keszitese-hazilag.html
Nagyon tetszik az ötlet .
VálaszTörlésKi fogom probalni a héten főzelék mellé. Köszönöm