Miért magyaros? Mert paprikás :-)
Hozzávalók 6
főre:
*4 közepes szál sárgarépa
*3 kisebb petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*6 kis darab krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 kisebb sárga paprika
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*3 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*1 csapott tk őrölt pirospaprika
*1 ek házi darált paprika
*1 kk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*10 dkg tarhonya tészta
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát
apró kockára, a sárgarépát, a petrezselymet karikára vágjuk, a krumplit és a
karalábét kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk,
majd rászórjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk egy keveset, majd hozzáadjuk a
répát, zöldséget, karalábét és átforgatjuk.
Felengedjük kb. 2,5-3 liter vízzel (attól függően, hogy
mennyire sűrű levest szeretnénk).
Ízesítjük sóval, borssal, őrölt és darált
pirospaprikával, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
A petrezselyemlevelet a kicsumázott paprikába tömködjük
és levesbe rakjuk.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak,
majd a krumplit is hozzáadva utóbbi puhaságáig főzzük.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése