Printfriendly

2018. április 7., szombat

Magvas tavaszi virágok


Elmúlt az ünnep, a sok édes sütemény, és kalács után igazán jól esik egy kis sós. Annyira vártuk már az igazi tavaszt a napsütéssel, a virágokkal, hogy ez bizony nálunk a konyhában is megmutatkozik. Apró magvas rágcsálnivaló készült, mégpedig virág formában. Egy csésze gőzölgő kávé, vagy tea mellé remek kísérő. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.

Hozzávalók:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 késhegynyi sütőpor (2g)
*1 csapott tk só
*1 nagyobb tojás
*10 dkg vaj
*1,8 dl tejföl

Tetejére:
*1 kisebb tojás
*1 tk mák
*2 tk lenmag
*2 tk szezámmag

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, összedolgozzuk a tojással, vajjal, tejföllel.
Becsomagolva a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.
Lisztezett felületen 5 mm vékonyra nyújtjuk, és lisztbe mártott közepes virágformával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk, lekenjük egy villával felvert tojással és megszórjuk a magvakkal.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 18 perc alatt megsütjük.
Ebből az adagból 2 nagy tepsi virág lesz.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése