A rántott csirke olyan étel, hogy ha nincs legalább minden
héten egyszer, akkor az már szentségtörésnek számít a gyerekek szerint. Néha kicsit már unalmas,
ezért próbálom variálni, változatokat létrehozni. Legutóbb a frankfurti
leveshez vásárolt kelkáposztából tettem félre egy kicsit, és némi sonkával
tekercseket készítettem. Igazán mutatós, és nem a megszokott fogás lett a
végeredmény. Habos krumplipürével és egy kevés friss salátával kínáltam.
A
recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
A felhasznált
ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*4 kisebb csirkemellfilé
*4 kelkáposztalevél
*4 vékony szelet sonka
Panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj bőven
A káposztalevelek vastag erét kivágjuk, pár percre lobogó
vízbe rakjuk, ezután hideg vízre szedjük, lecsepegtetjük, szárazra töröljük.
A
csirkemellet hosszában bevágjuk úgy, hogy az egyik szélén nem vágjuk át
teljesen. Szétnyitjuk, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük a fokhagymás sóval,
borssal.
Ráfektetünk egy káposztalevelet, egy szelet sonkát, szorosan
feltekerjük, és hústűvel összetűzzük.
A tekercset lisztbe forgatjuk, utána kissé felvert
tojásba, végül zsemlemorzsában.
Bő olajban mérsékelt lángon pirosra sütjük. A
felesleges olajat lecsepegtetjük.
Ha kihűlt, felszeleteljük és krumplipürével
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése