Nem tudom, hogy más családoknál ez, hogy van, de nálunk
sohasem fogy el a húslevesből a zöldség. Örülök, ha mondjuk 1-1 répát, vagy esetleg krumplit meglátok a tányérban,
ami a levessel együtt a pocakba kerül. Ezért most egy próbát tettem. A megfőtt zöldségekből
gombócokat készítettem levesbetétként. Egyszerű, de mégsem a megszokott dolog
került az asztalra.
Az ízesítést azt hiszem mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja.
Nálam egy kis fokhagymás beütést kapott.
Hozzávalók 4
főre:
*30 dkg levesben főtt zöldség (sárgarépa, petrezselyem,
karalábé, zeller, krumpli)
*1 nagyobb tojás
*kb. 3 jó púpos ek liszt
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 gerezd zúzott fokhagyma
A levesből kiemeljük, és lecsepegtetjük a puhára főtt
zöldségeket. Áttörjük, picit hagyjuk hűlni. Beleütjük a tojást, ízesítjük a
fűszerekkel, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű masszát
kapjunk. Egy fazékban sós vizet forralunk. Ha már gyöngyözik, akkor egy
teáskanál segítségével beleszaggatjuk a gombócokat. Pár perc alatt megfőzzük, és
szűrőtálban lecsepegtetjük. A forró levessel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése