Sokszor nagy fejtörést okoz, hogy mi kerüljön reggelire
az asztalra, vagy uzsonnára a gyerekek tányérjára. Ilyenkor benézek a hűtőbe, és
az ott fellelt alapanyagokból találok ki valamit. Minap láttam ott tojást, egy
kevés túrót, és eszembe jutott, hogy régen csináltam tojáspástétomot, de most a
hagyományos változaton túl csempésztem bele egy kevés pirított hagymát, amitől
igazán különleges ízt kapott. Ez nem túl nagy adag, érdemes duplázni.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
*4 nagyobb tojás
*10 dkg túró
*1 tk mustár
*1 ek tejföl
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*3 evőkanál konyhakész pirított hagyma
A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk és egy tálban a
túróval együtt villával összetörjük. A fűszerekkel ízesítjük, a tejföllel
krémesítjük. Beleforgatjuk a pirított hagymát. Kenyérre kenve, zöldségekkel
kínáljuk.
Tipp: A házilag készített pirított hagymához egy nagyobb
darabot kockára vágunk, lisztben megforgatjuk és bő olajban ropogósra sütjük.
Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése