Most egy olyan egyszerű karfiolsalátát készítettem, amit köretként
fogyasztottunk sült csirkéhez. Az első alkalom után már kétszer is asztalra
került, mert nem várt sikert aratott. Akár az ünnepről megmaradt főtt tojások is
felhasználhatjuk hozzá.
Érdemes kipróbálni, ha már picit unjuk a megszokott
köreteket.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók 3
személyre:
*1 kis fej karfiol
*4 nagyobb keményre főtt tojás
*1 ek mustár
*2 ek majonéz
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 púpozott ek tejföl
A karfiolt apró rózsáira szedjük, és sós vízben roppanósra
főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A keményre főtt tojásokat késes aprítóban
a fűszerekkel, mustárral, majonézzel, és tejföllel krémesre dolgozzuk.
A kihűlt
karfiolt óvatosan beleforgatjuk a tojáskrémbe.
Sültekhez, vagdaltakhoz köretként
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése