Ez az egyik legfinomabb sajtos tallér, amit eddig
készítettem. Pedig már pár változatot kipróbáltam. Kicsit fura lehet, hogy
gomba került bele, mégpedig a kedvencem, a déli tőkegomba. De nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz a ropogósnak. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a
Kifőztük magazin januári számában is.
A felhasznált gombát a Bio-Fungi
biztosította.
Hozzávalók kb. 45
db-hoz
Gomba pirításához:
*5 dkg Amigo déli
tőkegomba
*3 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 tk sütőpor
*1 nagyobb tojás
*5 dkg vaj
*10 dkg tejföl
*5 dkg trappista sajt
*5 dkg füstölt sajt
A gombát folyó víz alatt átöblítjük, felforrósított
serpenyőben az olajon sóval, borssal meghintve pár perc alatt megpirítjuk. Ha
kihűlt, egész apróra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, összedolgozzuk
a vajjal, tejföllel, tojással, a finomra reszelt sajtokkal és a gombával. Ha
nagyon ragadna a tészta, kevés liszttel átgyúrjuk.
A masszából diónyi golyókat
sodrunk, felforrósított tallérsütőben készre sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése