Most először próbáltam ki a vörös lencsét. Sokkal
hamarabb megpuhul, így gyorsabban elkészül, mint a sötétebb, hagyományos társa.
Ez a krémleves is roppant egyszerű. Remek kanalazni egy könnyű ebéd gyanánt.
Arra is számolni kell, hogy a leves az elkészülte után is sűrűsödik még, ezért a
felhasznált folyadékot mindenki a saját ízlése szerint adagolhatja hozzá. Ez
most egy jó sűrű leves lett.
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári
számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*20 dkg vörös lencse
*1 nagyobb krumpli
*1 nagyobb sárgarépa
*1 nagyobb vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 kk só
*2 nagy csipet őrölt bors
*1 ek apróra vágott friss mentalevél
*0,5 dl paradicsomlé
*1,1 l víz
Öntethez:
*2 ek olaj
*1 csipet só
*1 ek fűszerpaprika
A felkockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk a
felforrósított olajon, átforgatjuk rajta a kisebb darabokra vágott krumplit és
sárgarépát. A lencsét hozzáadjuk, felengedjük a vízzel, paradicsomlével.
Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve a zöldségek puhulásáig főzzük. Merülő mixerrel
pürésítjük.
Az öntethez a felforrósított olajon megfuttatjuk a paprikát,
megszórjuk sóval. A meleg levest az öntettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése