PrintFrendly

2019. február 16., szombat

Bounty szelet gluténmentesen


Mint korábban említettem, lesz egy gluténmentes szál a blogon. Na, ez a süti ebbe a kategóriába tartozik. Nagyon egyszerű és hamar elkészíthető. Köszönet a receptért Dórinak.
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Krémhez:
*3 ek rizsdara
*3 dl tej
*1 csipet só
*10 dkg cukor
*10 dkg kókuszreszelék
*10 dkg vaj
Tésztához:
*8 dkg cukor
*10 dkg vaj
*3 tojás
*20 dkg rizsliszt
*1 tk gluténmentes sütőpor
*2 ek cukrozatlan kakaópor
*0,5 dl tej
Továbbá:
*pár ek tej
Tetejére:
*Kevés reszelt étcsokoládé

A krémhez a rizsdarát a tejben a cukorral, kis sóval és a vajjal sűrűre főzzük, majd beleforgatjuk a kókuszt. Hagyjuk kihűlni.
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Beledogozzuk a sütőporral elkevert kakaós lisztet, végül a tejjel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ez kb. 30 perc. Még melegen meglocsoljuk egy kevés tejjel.
Ha kihűlt a tészta, rásimítjuk a kókuszos krémet és csokoládét reszelünk rá.
Érdemes egy kicsit hűtőben pihentetni szeletelés előtt.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése