Első hallásra fura lehet, de a kicsit különlegesebb
ételek kedvelőinek mindenképpen ajánlom kipróbálásra. Nálunk megosztó volt. A
család egyik fele nem szerette, a másik viszont igen. De azt hiszem ízlések és
pofonok. Nem vagyunk egyformák. Friss salátával vagy krumplipürével, de
egyszerű tejfölös mártogatóssal is kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin januári számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók
személyenként
*10 dkg dió
*1 kisebb vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 közepes krumpli
*1 nagyobb tojás
*3 csapott evőkanál zsemlemorzsa
*1 nagy csipet fokhagymássó
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csipet fűszerpaprika
*olaj a sütéshez
Az apró kockára vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a
felforrósított olajon. Hozzáadjuk a sajtreszelőn lereszelt krumplit, a ledarált
diót, tojást, zsemlemorzsát, fűszereket. Alaposan összedolgozzuk, diónyi golyót
sodrunk. Forró olajban barnára sütjük. A felesleges olajat lecsepegtetjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése